Događanja u školi
aaa
 
Primjena IKT-a u nastavi
Naša škola sudjelovala je u projektu Profila te osvojila drugu nagradu. U projekt je uloženo puno truda, vremena, mašte i dobre volje!

Više o projektu na https://www.profil-klett.hr/prijavljena-skola/os-granesina

aaa
SVI SMO DJECA JEDNOG SVIJETA
aaa
Međužupanijski susret Podružnica HUUZ-a Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije u Osnovnoj školi Granešina u Zagrebu
aaa
Dana 6. prosinca 2018. godine, u našoj školi uspješno je održana još jedna Večer matematike. Sudjelovalo je 298 učenika. Pohvala svim učenicima koji su s veseljem sudjelovali u matematičkom druženju. Zahvaljujemo i svim učiteljicama bez čijeg angažmana ova večer ne bi bila tako uspješna. S nestrpljenjem iščekujemo sljedeće druženje.
 
Dana 23. travnja 2018. u našoj smo školi obilježili treću Noć knjige. Prvi i treći razredi čitali su sa svojim učiteljicama i voditeljicama odabrane naslove u jutarnjem terminu (matineji). Četvrti razredi i učenici predmetne nastave Dan knjige obilježili su u večernjemu terminu od 18.00 do 21.00 sat čitajući ulomke iz zanimljivih proznih djela, raspravljajući o pročitanome, sudjelujući u dramskim improvizacijama, izrađujući replike rimskoga kodeksa, gledajući filmove prema čitanim literarnim djelima i tako dopustili da ih pisana riječ odvede u svijet mašte i kreativnosti. 
Zahvaljujemo svim učenicima koji su svojim sudjelovanjem učinili ovu noć uspješnom i ugodnom te učiteljicama koje su pripremile zanimljive naslove i aktivnosti za svoje učenike te su svojim zajedničkim trudom i radom doprinijeli da i ova Noć knjige bude uspješna.(FOTO)

aaa
Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva  22. ožujka 2018. u 12 sati i 30 minuta održano je Međunarodno natjecanje iz matematike Klokan bez granica na kojemu je sudjelovao 82 učenika naše škole od 2. do 8. razreda.
Rješenja zadataka bit će dostupna od 20. travnja 2018. godine na http://www.matematika.hr/klokan/2018/
Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2018. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva, a ostali sudionici svoj će plasman saznati u školi nakon preuzimanja nagrada 24. i 25. svibnja.Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju!

Na Međunarodnom natjecanju iz matematike Klokan bez granica učenici Patrik Landeka i Katarina Čuk plasirali su se među 10% najboljih natjecatelja. Patrik je ostvario 20. rang s osvojenih 103.75 bodova u kategoriji Ecolier, a Katarina 27. rang s 42.50 bodova u kategoriji Leptirići.Čestitamo!
aaa

Dana 22. ožujka 2018. godine u 18 sati u našoj 158-godišnjoj granešinskoj školi održan je Uskrsni koncert učenika koji pohađaju glazbene škole i Uskrsni sajam.

Uskrsni su koncert osmislile profesorica glazbene kulture Silvija Ferara i profesorica religiozne pedagogije i katehetike Marija Cik.

Uskrsni koncert vodili su učenici iz 4.d razreda: Ivano, Sofija i Patricija. Oni su najavljivali izvođače govoreći o njihovim iskustvima sviranja i ljubavi prema glazbalu koje sviraju. Čuli smo nekoliko puta da je glazba njihov život. Vjeroučiteljica Marija Cik (kao bivša učenica) započela je koncert (umjesto nenazočne učenice) recitirajući poticajnu pjesmu Dar Joze Boze.

„Svatko od nas ima neki poseban dar
i svatko ima neki drugi, baš u tome je čar!
netko trči brže, netko skače više,
netko lijepo crta, netko lijepo piše,
netko lijepo pleše, netko lijepo pjeva,
netko dobro uči,
a netko samo lijepo zijeva…
Čak i ako ne znaš što najbolje radiš ti,
samo budi strpljiv i jednog ćeš dana vidjeti.
Svatko od nas je poseban, i tako treba biti,
I zato se nemoj ničeg sramiti, ni od koga kriti.
Jer ako se jako trudiš i jako nešto želiš,
postići ćeš ono čemu se veseliš.
A kad ti je teško
I kada misliš da si pao sve do dna,
probaj još jedanput, stisni zube i reci:
ćiribu- ćiriba- to mogu i ja!!!“

Izvođači su nastupili sljedećim redom: Magdalena Palić iz 5.d na klaviru, Lana Dučkić iz 5.d na gitari, Lea Macukić iz 4.d na klaviru, Paulina Dučkić iz 4.d na klaviru, Bernardica Jukić iz 5.b na violini, Ana Jakopović iz 8.d na bisernici, Dorotea Zrilić iz 5.a na klaviru, Iva Glasnović iz 8.a na violini i Petar Vrabac iz 8.a na harmonici.

Čuli smo Odu radosti, valcer,  Andantino, Romansu Dore Pejačević  i druge prekrasne skladbe u kojima smo uživali.

Na kraju koncerta voditelji programa zahvalili su svima na strpljenju. Zaželjeli su u ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Granešina sretan i blagoslovljen Uskrs te pozvali sve da posjete štandove naše Učeničke zadruge Granešina te kupe proizvode koje su marljivi učenici s učiteljicama s puno volje i ljubavi pripremali tjednima i mjesecima.  
  
Koncert i sajam fotografirala je učiteljica Zlata Gašljević.

Štandovi naše Učeničke zadruge bili su posjećeni te su kupovani prigodni aranžmani, čestitke, cvijeće, heklane pisanice, pilići, kapice i podlošci za jaja te privjesci, torbice za mobitele, vezene torbe za kupnju, heklani broševi, cvjetići…

Zahvaljujući marljivim i kreativnim učenicima, roditeljima i učiteljicama Nataliji Krznarić, Gordani Ivoš Čičak i Mariji Jukić te vjeroučiteljicama Miljenki Gračan i Mariji Cik sajam je uspio. Ostalo je još proizvoda čija će kupnja biti moguća u Velikome tjednu od ponedjeljka do srijede.

Mnogo pozitivnih misli, komentara, oduševljenja i zahvale upućeno je nakon ovih događanja te nam to može dati još veći vjetar u leđa da ono što radimo ima smisla. Hvala vam na tome.

"Učitelj djeluje na vječnost. Ne može se znati gdje prestaje njegov utjecaj." (Henry Adams)

Kad se male ruke slože, sve se može…
aaa
DINAMOVCI U NAŠOJ ŠKOLI

U okviru projekta "Godina zdravih odluka'', koji je GNK Dinamo pokrenuo s ciljem popularizacije bavljenja sportom i zdravog života među djecom, nogometaši modrog kluba posjetili su našu školu u srijedu, 14. veljače.

Pogledajte doček


Foto
Povezane stranice
GNK Dinamo

tportal.hr

Hrvatska reprezentacija
aaa
23. studenoga 2017.
Konačno je položen kamen temeljac!
Gradonačelnik Milan Bandić potpisao je ugovor o izgradnji dugoočekivane dvorane za TZK. Nadamo se da će sada sve ići svojim tijekom i da učenici naše škole sljedeće školske godine konačno imati TZK u dvorani.
Svečanosti su prisustvovali učenici, učitelji, mještani.

Pogledajte fotografije.
(FOTO)